Johann Wolfgang Döbereiner

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Johann Wolfgang Döbereiner

Johann Wolfgang Döbereiner lindi më 13 dhjetor 1780 në Hof, Gjermani dhe vdiq më 24 mars 1849 në Jena. Ishte kimist gjerman, i cili njihet edhe si parapropozues për formimin e sistemit periodik dhe me kontrollimin e Platinit shkoi në rrugën e katalizës.