Katalizatori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Katalizatori është lënda e cila përdoret për ta përshpejtuar, për të ngadalësuar ose dhe për të ndryshuar rrjedhën e një reaksioni kimik, por që vetë nuk pëson asnjë ndryshim. Nuvola apps edu science.svg Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.

Ne qofte se katalizatori eshte ne gjendje agregate te njejte me reaktantet dhe produktet e reaksionit kemi te bejme me katalize homogjene Ne qofte se katalizatori eshte ne gjendje agregate tjeter ne krahasim me reaktantet dhe produktet e reaksionit kemi te bejme me katalize heterogjene