Jump to content

John Anthony Pople

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
John Anthony Pople

Sir John Anthony Pople lindi më 31 tetor 1925 në Burnham-on-Sea Angli, dhe vdiq më 15 mars 2004 nën Sarasota, Floridë. Ishte kimist teorik si dhe matematikan anglez. Pople në vitin 1998 së bashku me Walter Kohn mori çmimin Nobel në lëmin e kimisë. Si dhe në vitin 2003 nga Mbretëresha Elizabeth II u... zum Ritter geschlagen (? sdi si ta perkthej ne shqip?).