Jump to content

John Bonham

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Example alt text
John Bonham

John Henry "Bonzo" Bonham (31 maj 1948 - 25 shtator 1980) ishte një baterist anglez dhe kompozitor, i njohur për anëtarësimin e tij ne grupin Led Zeppelin.

Ai ishte i njohur për forcën që përdorte kur luajte baterinë, por edhe për ritmin e pa zakonshëm në atë kohë. Ai është konsideruar gjerësisht të jetë një nga bateristët më të madh në historinë e muzikës rock, nga muzikantë dhe komentues të tjerë në industri. Bonham është përshkruar nga Encyclopaedia Britannica si "model i përkryer për të gjithë bateristët që lozin rock dhe e kanë ndjekur atë".

Bonham vdiq në moshën 32 ; ai vdiq më 25 shtator 1980 për shkak të edeme pulmonare.