Jump to content

John Major

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sir John Major
Kryeministri i Britanisë së Madhe
Në detyrë
28 nëntor 1990 – 2 maj 1997
Paraprirë ngaMargaret Thatcher
Pasuar ngaTony Blair
Kryetari i Opozitës Britanike
Në detyrë
2 maj 1997 – 19 qershor 1997
Paraprirë ngaTony Blair
Pasuar ngaWilliam Hague
Kryetari i Partisë Konservatore
Në detyrë
28 nëntor 1990 – 19 qershor 1997
Paraprirë ngaMargaret Thatcher
Pasuar ngaWilliam Hague
Kancelari i Thesarit Britanik
Në detyrë
26 tetor 1989 – 28 nëntor 1990
Paraprirë ngaNigel Lawson
Pasuar ngaNorman Lamont
Sekretari i Tesarit
Në detyrë
13 qershor 1987 – 24 korrik 1989
Paraprirë ngaJohn MacGregor
Pasuar ngaNorman Lamont
Të dhëna vetjake
U lind më (1943-03-29) 29 mars 1943 (81 vjeç)
Carshalton, Angli, Britania e Madhe
NënshtetësiaBritanik
Partia politikePartia Konservative Britanike
PunësimiBankier

John Major (29 mars, 1943, Carshalton) është një politikan britanik dhe kryeministër nga 1990 deri në 1997.