Jump to content

Joseph Smith

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Joseph Smith

Jozef Smith i Riu u lind në vitin 1805Vermont, ShBA. Kur ai ishte 14 vjeç ai kishte një vegim dhe pa Perëndinë. Pas kësaj ngjarjeje ai u thirr si profet. Në vitin 1830 ai e organizoi Kishën e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve te Mëvonshme. Gjithashtu, ai e përktheu Librin e Mormonit, një dëshmi tjetër e Jezu Krishtit. Jozef Smith i Riu ishte vrarë në vitin 1844 nga armiqtë e tij.