Jovan Cvijiq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jovan Cvijiq (1865-1927), është gjeografi më i njohur serb, ishte kryetar i Akademisë Mbretërore serbe, rektor i Universitetit të Beogradit.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jovan Cvijiq je lindi më 11 tetor të vitit 1865. në Lloznicë. Babi i tij quhej Todor Cvijiq, me profesion tregtar . Nëna e tij quhej Marija, vajzërisë Avramoviq, nga Korenite. Shkollën fiollore e kreu Lloznicë ndërsa gjimnazin e ulët në Lloznicë dhe Shabac . Gjimnazin e lartë në Beograd.

Jovan Cvijiq dallohet për qëndrimin e tij antishqiptar.

Veprat e Jovan Cvijiqit në internet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]