Jump to content

Universiteti i Beogradit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti i Beogradit

Universiteti i Beogradit (serbisht Универзитет у Београду Univerzitet u Beogradu) u themelua nga Dositej Obradoviq në vitin 1808.

Ai është universiteti më i vjetër në Serbi dhe njëri ndër universiteti më të mëdhenj në gjithë Evropën. Ai u rrit në 31 fakultete me gati 90,000 studentë të diplomuar e të padiplomuar, dhjetë institute dhe rreth 4,500 mësimdhënës e asistentë.

Pak histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti i Beogradit u themelua në 1808 me ngritjen e të ashtuquajturës Shkolla e Lartë për ligjin dhe filozofinë. Studimet e saj zgjasnin tri vjet, ngjashëm me akademitë e atëhershme austriake dhe u korrespondojnë studimeve profesionale të sotme.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]