Jusuf Lika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jusuf Lika është muzikant shqiptar nga Mali i Zi. Lindi në Ulqin më 1953 dhe shkollën fillore e kreu në vendlindje, shkollën e mesme të muzikës e kreu në Dubrovnik. Akademinë e Arteve - Degën e Muzikës e kreu në Prishtinë. Merret me kompozime të këngëve popullore të cilat u intepretuan në festivale të ndryshëm dhe me fotografi dokumentare dhe artistike. Eshtë themeluesi i Shkollës Fillore për Arsimin Muzikor në Ulqin, e hapur më 1995.