Këmishtaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Këmishtaj
Fshat
Shteti: Shqipëria
Qarku: {{{Qarku}}}
Rrethi: Lushnje
Komuna: Gradishtë
Popullsia:
 • dendësia
13000 banorë (2012)
128 ban/km²
Targat e automjeteve: {{{Shenjë dalluese}}}
Përdorimi i stampës

Këmishtaj është një fshatkomunën Gradishtëqytetin Divjakë Shqipërisë.Është një fshat i madh me një popullsi të konsiderueshme. Fshati që ndodhet në jug-lindje të qytetit të lushnjes është një fshat që si burime kryesore ekonomike ka buqësinë dhe blegtroin. Që në kohen e komunizmit ky fshat është shquar për prodhimtarin e lart në buqesi dhe blegtori duke I shperndar prodhimet në të gjith shqiperinë dhe mbas hyrjes nē demokraci dhe shpërndarjen e prodhimeve jasht vëndit. Terreni është tërsisht fushor dhe toka e pershtatëshme dhe pjellore për prodhimet bujqësore. Këmishtaj është fshati kryesorë i komunës së gradishtës në të cilin ndodhet edhe njēsia administrative. Këmishtaj karakterizohet nga një numër i konsiderueshem sipërfaqesh toke bujqësore të mbuluar me sera. Kohët e fundit është vënë re një shpërngulje masive e të rinjve të fshatit për të emiguar nē Europë kryesisht në Hollandë dhe Mbreterinë e Bashkuar. Këmishtaj gjithashtu është një urë lidhëse në të cilin kalon rruga nacionale Pushimi i Shoferit - Divjakë. Fiset kryesore te fshatit janë: Melishte, Gjini, Ndoni, Dhamo, Lico, Qorri, Cauli, Liko etj. Ka shum njerëz që kalojnë nga ky fshat per shkak te daljes në autostradë që ndodhet shumë pranë fshatit dhe rrugës që të con për në lagunen e karavastas dhe në plazhin e divjakës.


Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]