Jump to content

Kabineti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kabineti është një dhomë e veçantë që që ka mjetet a pjisjet e duhura për të studiuar.

Sipas Fjalorit të gjuhës shqipe Kabineti është dhomë e veçantë në një institucion, që ka mjetet a pjisjet e duhura për të studiuar, për t'u konsultuar, për të bërë eksperimente etj.[1]. Po ashtu Kabineti është tërësia e ministrave që përbëjnë qeverinë e një shteti zakonisht tek shtet borgjeze[1].

Përndryshe kabineti mund të jetë një dhomë pune e një studiuesi apo nënpunësi me përgjegjësi. Në këto raste formohet një institucion i vogël ndihmës për një punë të veçantë, qendër propagande e konsultimi për çështje të caktuara të veprimtarive shoqërore e shkencore.

Si do që të jetë në gjuhen shqipe dallohen dy lloje të kabineteve ato që merren me veprimtari shoqërore e që shpeshë në praktikë quhen "Zyre të... " dhe kabinetet shkencore në të cilat hynë edhe laboret.

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980