Kaftani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kaftani është një rrobë që me kalimin e kohës ka pësuar ndryshime. Në fillim ishte rrobë që bartnin zyrtarët osman. Me kalimin e kohës po me të njëjtin fjalë janë emërtuar një llojë teshave që bartnin burrat në ditë festave.

Si do që të jetë në fjalorin e gjuhës shqipe Kaftani është: Rrobë e gjatë zakonisht prej mëndafshi dhe e stolisur, që mbanin zyrtarët e lart turq ose burrat e shtresave të pasura; rrobë e gjatë prej mënafshi të kuq, me gëzofë përbrenda, që vishnin burrat në ditët e festave si dhe Shami mënafshi, e qëndisur dhe e zbukuruar, që mbanin në qafë nuset e reja [1].

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980