Kajsia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kajsia
noform
noform
Klasifikimi Shkencor
Mbretëria Bimë
Ndarja Magnoliophyta
Klasa Magnoliopsida
Rendi Rosales
Familja Rosaceae
Gjinia Prunus
Lloji Prunus armeniaca L.Kajsia (Lat. Prunus armeniaca) është një pemë që jepë fruta. Frutat e saj përdoren për ushqim dhe si produkt dhe gjysmë produkt në industri dhe kuzhinë.

Pershkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Është një fryt mishi, me kokrra të rrumbullakta, me një bërthamë që përmban një farë të madhe. Mishi është i tharte.


10 prodhuesit më të mëdhenj të kajsisë-2005
(000 tonelata)
Turqia 390
Iran 285
Italia 232
Pakistani 220
Franca 181
Algjeria 145
Spanja 136
Japonia 123
Maroko 103
Siria 101
Bota 1916
Burimi: UN Food & Agriculture Organisation (FAO)