Kalo Brahim Xhaferaj një jetë në këmbë për mëmëdhenë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kalo Brahim Xhaferaj një jetë në këmbë për mëmëdhenë është një libër i shkruajtur nga historiani Dr. Zihni Haskaj dhe publicisti Bektash Zite. Botim i Shoqatës Atdhetare - Kulturore - Shkencore Mbarëkombëtare "Ali Pashë Tepelena". Recenzent Natasha Beluli - historiane. Konsulentë Dr. Selam Ramaj dhe Baki Kalo Xhaferaj. Redaktore letrare Leno Luçi (Xhaferaj). Korektore Juliana Boriçi. Përgatiti në kompjuter Irena Bame. Shtypur në shtypshkronjën "GEER" Tiranë 2004. Faqet e librit 142.

Mbi librin:

Në vitet e Luftës për Çlirimin e vendit, iu bënë shumë premtime, për grada e para, me kusht, që të kalonte në shërbim të pushtuesit...! Pati burra të njohur, që u joshën, por ai s'u lëkund kurrë: "burri duhet ta dijë mirë dhe të mos e harrojë, për asnjë çast, - thoshte, ai, - se një dimër në vendin tënd, është më i ëmbël, se njëqind pranvera në dhe të huaj..."