Kanabis

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kanabis është një gjini e bimëve lulëzuar që përfshin tri varieteteve të supozuar, të sativa Kanabis , në Kanabis tregues , e dhe ruderalis kanabis . Këto tre taxa janë autokton në Azinë Qendrore dhe Azinë Jugore . Kanabisi ka qenë prej kohësh përdoret për fibër ( kërp ), për pasardhësit dhe pasardhësit e vajrave, për qëllime mjeksore , dhe si një drogës rekreative . Industriale kërp produkte janë të bëra nga bimët kanabis zgjedhura për të prodhuar një bollëk të fibër. Për të kënaqur të Narkotikëve të OKB-së Konventës , disa varietete kërp janë zhvilluar të cilat përmbajnë nivele minimale të THC simbolit Δ 9 - tetrahydrocannabinol), një nga psikoaktive që prodhon molekula të "lartë" të lidhura me marihuanë . Produkt psikoaktive përbëhet nga lule të thata të bimëve edukuar selektive për të prodhuar nivele të larta të kimikateve THC dhe të tjera psikoaktive. Ekstrakte të ndryshme duke përfshirë hashashi dhe vaj hash janë prodhuar gjithashtu nga bima.