Jump to content

Kancelaria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kancelaria (nga lat.: cancelli - rrjetë e hekurt, shufra) është ambasada, përfaqësia apo zyrë a degë në një dikaster, që merret me punë të ndryshme zyrtare[1].

Në mesjetë ishte zyre e një kleriku të lartë në pallatin e Papës. Kjo zyre ishte një dhomë e ndarë me shufra nga hapësira tjetër dhe në të punonte kleriku i cili më vonë thirrej kancelar. Puna e klerikut ishte lëshimi i certifikatave të ndryshme.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980