Karel Dillen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Karel Dileni ( Karel Dillen, lindur më 16 tetor 1925 - 27 prill 2007), deputet në Parlamentin e Bashkimit Evropian, politikan belgë nga Belgjika. Dileni merret si nacionalist flamën.

Dileni filloj karrierën në politikë më 1947 ndërsa më 1977 themeloi partinë e së djathtës "Vlaams Nationale Partij" e cila më 1978 u hedhë në bllokun "Vlaams". Pas shumë viteve në postin e krye udhëheqësit të këtij blloku, më 1996 u zëvendësua nga Frank Vanheke.

Dileni ishte anëtarë i periudhës së tretë, katër dhe së pestë të parlamentit të BE-së. Në vitin 2003, për shkaqe shëndetësore tërhiqet nga parlamenti.

Më 1951, përktheu një vepër kontradiktore të quajtur "Nyrenbergu apo Trualli i premtuar" (Nuremberg ou la terre promise) shkruar nga Maurice Bardèche dhe botuar për të parën herë më 1948.