Kari (astronomi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kari është një satelit natyror i Saturnit.

Zbulimi i tij është bërë publik nga Scott Sheppard, David Jweitt, Jan Kleyna dhe Brian Marseden26 qershor 2006 nga vëzhgimet e kryera në muajt janar-prill 2006. Në prill 2007 i'u vu emri i cili e ka origjinën nga Kàri djali i Fornjót nga mitologjia skandinave. Dimteri i tij është 7 km edhe orbiton rreth Saturnit në mënyrë retrograd në një distancë mesatare 22 305 100 km në 1243,71 ditë.