Jump to content

Karlo Buonaparte

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Karlo Maria Buonaparti (27 mars 1746 - 24 shkurt 1785) ishte nje avokat korsikan i njohur me se miri si babai i Napoleon Bonapartit dhe si gjyshi i Napoleonit III. Ai u martua me Leticia Bonapartin (Ramolino) dhe paten bashke trembedhjete femije, nga te cilet tete mbijetuan pas femijerise.