Kasketë bejsbolli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kasketë bejsbolli veshur nga Texas Tech Red RaidersTexas Tech UniversityLubbock, Texas

Kasketë bejsbolli është një lloj kapele e veshur nga lojtarët e bejsbollit kur luajnë si pjesë e uniformës së ekipit të tyre. Përballë kasketës duket logoja e skuadrës. Lojtarët vendosin strehën e kasketës para për t'i ruajtur sytë nga dielli. Disa forca të armatosura përdorin kasketë bejsbolli si pjesë e uniformave të tyre, duke përfshirë Marinën e Shteteve të Bashkuara dhe Rojë Bregdetare të Shteteve të Bashkuara.

Duke filluar me sezonin 2014, gjuajtësit e MLB lejohen të veshin një kasketë të veçantë të përforcuar për të mbrojtur kokat e tyre nga line drive.