Katedralja e Zonjës ndihmëtare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Katedralja e Zonjës ndihmëtare - E ndërtuar ne 1870 nga Dario Bucciarelli, arqipeshkvi i Shkupit. Sahat Kulla e katedrales është ndërtuar nga Tomas Gansovi, prift dhe arkitekt arbëresh.

Përveç afreskeve te ndryshme ne pjesën veriore te kishës, gjendet figura e Skënderbeut e bere me 1883 nga Gjergj Panariti, prift dhe piktor nga Korça.