Kategoria:Baticat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Batica eshte ngritja e ujit te detit dhe ne brigjet e detit,kurse Zbatica eshte ulja e ujit te detit terheqja e ujit prej bregut detar.Batica dhe Zbatica bderrohen ne cdo 6 ose per 24 ore ka dy Batica dhe dy Zbatica.Batica dhe Zbatica formohen nen ndikimin e fuqise terheqese te Henes dhe Diellit.Batica e ngrit nivelin e lumenjve prej grykegerdhjes ne brendesi te lumit.Gjate kohes se Batices ky lume eshte i drueshem deri ne Londer edhe per anijet tejoqanike edhepse ky qytet eshte afer detit per 62 km.

Faqet në kategorinë "Baticat"

Kjo kategori ka vetëm këtë faqe.