Kategoria:Gjithësia fizike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

gjithesia teresia e c'do gjeje qe perfshin materien dhe antimaterien.Tek antimateria futet hapsira ose me sakte erresira ndersa tek materia futen te gjitha elemetet e tjere.Krijimi i gjithesise mbetet nje enigme edhe ne kohet e sotme sepse asgje nuk krijohet nga hiqi por teoria me e besueshme eshte ajo e big bangut ose shperthimi madh,ku materia ishte e mbledhur dhe krejt papritur i shpernda ne c'do drejtim por per te ndodhur nje gje e tille duhet shume energji po nga erdhi gjithe ajo energji?????????????????kjo mbetet nje enigme akoma.Ndersa nje hipoteze tjeter per krojimin e universit eshte se universi u zhvendos njesoj si protonet te cilat levizin sipas nje konstanteje te caktuar per nje kohe te caktuar pastaj zhduket dhe shfaqet serishte ne nje vend tjeter keshtu mund te kete ndhodhur edhe me gjithesine ajo mund te jete shfaqur aq papritmas ne nje memyre te tille mund te jete zhendosur ne nje vend tjeter njesoj si protonet.

Faqet në kategorinë "Gjithësia fizike"

Kjo kategori ka vetëm këtë faqe.