Kategoria:Prodhimi i energjisë elektrike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Energjia elektrike perftohet nga energjia e diellit,eres,ujit.Ne hidrocentrale uji ne makineri kthehet nga energji kinetike në potenciale , mekanike dhe ne fund ne elektrike.Energjia matet me Jaul (J).

Faqet në kategorinë "Prodhimi i energjisë elektrike"

Kjo kategori ka vetëm këtë faqe.