Kisha Greko-Katolike Ukrainase

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kisha greko-katolike ukrainase eshte nje kishe autonome katolike lindore e vendosur ne Ukraine. Kjo kishe eshte dege e Kishes katolike dhe eshte ne partneritet te plote me Seline e Shenjte. Eshte dega e dyte me e madhe e Kishes katolike, pas Kishes latine. Kryepeshkopi eshte Sviatoslav Shevçuku.