Koedukimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Koedukimi në një shkollë gjermane në vitin 1848

Koedukimi nënkupton edukimin dhe arsimimin e përbashkët të vajzave dhe djemve në të njëjtën klasë njëkohësisht, pra arsimimi i përbashkët i nxënësve të të dy gjinive në një klasë.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Fennell, Shailaja, and Madeleine Arnot. Gender Education and Equality in a Global Context: Conceptual frameworks and policy perspectives (Routledge, 2007)
  • Goodman, Joyce, James C. Albisetti, and Rebecca Rogers, eds. Girls' Secondary Education in the Western World: From the 18th to the 20th Century (Palgrave Macmillan, 2010)
  • Karnaouch, Denise. "Féminisme et coéducation en Europe avant 1914." CLIO. Histoire, Femmes et Sociétés 18 (2003): 21–41.
  • Albisetti, James C. "Un-learned lessons from the New World? English views of American coeducation and women's colleges, c. 1865–1910." History of Education 29.5 (2000): 473–489.
  • Jackson, Carolyn, and Ian David Smith. "Poles apart? An exploration of single-sex and mixed-sex educational environments in Australia and England." Educational Studies 26.4 (2000): 409–422.
  • Hansot, Elisabeth, and David Tyack. "Gender in American public schools: Thinking institutionally." Signs (1988): 741–760. in JSTOR
  • Lasser, Carol, ed. Educating men and women together: Coeducation in a changing world (1987), colleges
  • Tyack, David, and Elizabeth Hansot. Learning together: A history of coeducation in American public schools (Russell Sage Foundation, 1992) on K-12 schools