Kohë moderne (1936 film)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kohë moderne
Regjia ngaÇarli Çaplin (1889-1977)
Shkruar ngaÇarli Çaplin
ProdhuesiÇarli Çaplin për Charles Chaplin Productions, United Artists
LuajnëÇarli Çaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Stanley Sandford, Chester Conklin Hank Mann, Louis Natheaux
KinematografiaRoland H. Totheron, Ira H. Morgan
MuzikaÇarli Çaplin
Data e publikimit
1936
Kohëzgjatja
87 minuta
Shteti SHBA
Gjuhaangleze

Kohë moderne është një film i realizuar në vitin 1936 nga Çarli Çaplin. Filmi i tij i parë në të cilin përdor zërin, ishte një ndryshim për Çarlin. Ai nuk e përdor zërin në të gjithë filmin, por dhe kur e përdor është në skena e tij të fundit të paharrueshme, kur këndon me lirikë të pakuptueshme. Në këtë film tregon mjeshtërinë e tij vizive dhe narrative me këtë lëvizje, pasi nuk ka nevojë për lirikë të dëshifrueshme që të komunikojë atë çfarë ai do. Mund ta bëjë edhe në një mënyrë më unike.

Çaplin si punëtor fabrike në filmin Kohë moderne.