Kolegji Biznesi (Prishtinë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Kolegji Biznesi është një institucion i arsimit të lartë me seli në Prishtinë dhe me degët e tij në Prizren, Gjakovë dhe Vushtrri.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kolegji “Biznesi” është institucion privat i arsimit të lartë, në Kosovë, i themeluar në vitin 2004 dhe është i licencuar nga Ministria e Arsimit, e Shkencës dhe e Teknologjisë, me Vendimin nr. 464/10. Pas përgatitjeve të plota teknike, rekrutimit të personelit akademikë dhe administrativë, sipas normave ligjore, Kolegji “Biznesi” ka filluar punën në vitin akademik 2005/06. Deri tani në Kolegjin “Biznesi” kanë studiuar me sukses disa gjenerata të studentëve. Kolegji “Biznesi” veprimtarinë akademike e zhvillon në fushën e studimeve Ekonomike, Juridike, Emergjencave, Shkencave politike dhe sigurisë në të dy nivelet, Bachelor dhe Master.[1]

Programet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Bachelor
 1. . Menaxhment dhe Ekonomiks (BA)
  1. .Menaxhment biznesi
  2. .Biznes ndërkombëtar
  3. .Marketing dhe komunikim
 2. . Banka dhe financa në biznes (BA)
 3. . Menaxhimi i emergjencave (BA)
  1. .Mbrojtja në punë
  2. .Mbrojtja nga zjarri
  3. .Mbrojtja e ambientit
 4. . Menaxhimi i politikave të sigurisë (BA)
 5. . Juridik i përgjithshëm (L.L.B)
  1. .Administrativ-kushtetues
  2. .Penalo-juridik
  3. .Civil-juridik
  4. .Penologji dhe ekzekutimi i sanksioneve penale
 • Master
 1. . Menaxhment dhe Financa (MA)
 2. . Menaxhimi i Emergjencave (MA)
 3. . Juridik - Penal (MA)

Bashkëpunimi Ndëruniversitar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me qëllim të përmirësimit të cilësisë së mësimit Kolegji “Biznesi” bashkëpunon me një varg universitetesh të vendeve të rajonit, me të cilat ka nënshkruar disa marrëveshje bashkëpunimi për këmbimin e njohurive nga fushat shkencore teorike dhe praktike të lëmive ekonomike, juridike dhe të emergjencave.

 • Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës
 • Universiteti “Ismail Qemajli”, Vlorë
 • Universiteti “FON”, Shkup
 • Universiteti “Lecce”, Leçe, Itali
 • American Heritage University, SHBA
 • London City College, Britani e Madhe
 • Universiteti Politeknik i Tiranës
 • Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë, Tiranë
 • Universiteti e Shkencave Aplikative, Maribor, Slloveni.[2]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Historiku i Kolegjit Biznesi Arkivuar 21 shtator 2016 tek Wayback Machine Vizituar më 26.11.2016.
 2. ^ Bashkëpunimi Ndëruniversitar Arkivuar 21 shtator 2016 tek Wayback Machine Vizituar më 27.11.2016.

Koordinatat: 42°38′52″V 21°09′37″L / 42.647765°V 21.160390°L / 42.647765; 21.160390