Kompjuterat në Re

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kompjuterat në Re (Cloud) është disponueshmëria sipas kërkesës së burimeve të sistemit kompjuterik, veçanërisht në ruajtjen e të dhënave (ruajtja në re) dhe fuqisë informatike, pa menaxhimin e drejtpërdrejtë aktiv nga përdoruesi. Termi zakonisht përdoret për të përshkruar qëndrat e të dhënave në dispozicion të shumë përdoruesve përmes internetit.[1] Retë e mëdha, mbizotëruese në ditët e sotme, shpesh anë funksione të shpërndara në shumë vende nga serverat qendrorë. Nëse lidhja me përdoruesin është relativisht e afërt, mund të caktohet një server edge.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ The NIST Definition of Cloud Computing NIST