Kompleksi i Haxhi Bektashit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Teqe Haxhi Bektash

Kompleksi i Haxhi Bektashit apo Teqeja e Haxhi Bektashit ose Tyrbja e Haxhi Bektashit (Turqishtja: Hacıbektaş Kompleksi) është një teqeja në Komuna Haxhibektash, Manalat, Nevshehir, Turqi. Eshte tyrbja e Haxhi Bektash Veliut dhe qendra e madhe Haxhi Bektash në qytetin e Kershehirit të Anadollit në Turqi, themeluar në vitin 1282. Mori statusin monument kulture dhe muze në vitin 1964.

Shiko edh e Selami Mustafa 04/01/1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

References Selami Mustafa 04/01/1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]