Jump to content

Konopi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Konopi (lat. Cannabis) është bimë njëvjeçare dikotiledone, i cili mund të jetë i varieteteve të shumta. Besohet se prejardhjen e ka nga Azia Qendrore, Kina dhe veriperëndimi i Himalajeve, dhe me shekuj shfrytëzohet në industri, mjekësi, dhe me qëllim kënaqësie shpirtërore.

Konopi është i njohur edhe me emrat : kanabis (latinisht), ganxha (indiane), marihuana (në gjuhën spanjolle) dhe bari (nga zhargoni), etj.

Historia e konopit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prejardhja e emrit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Llojet e konopit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përdorimi industrial[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përdorimi në mjekësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Statusi ligjor i konopit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

ligjet e shteteve evropiane për konopin

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

enciklopedia e konopit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]