Konstantin Ushinski

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Konstantin Ushinski
(1824 - 1870)

Konstantin Ushinsky 01.jpg
Emri: Konstantin
Mbiemri: Ushinski
Lindi më: 1824
Vendlindja: Tula, Perandoria Ruse
Vdiq më: 1870
Vdiq në: Odesa, Perandoria Ruse
Profesioni: Mësues, Shkrimtar

Konstantin Ushinski (1824 - 1870) është mësues dhe shkrimtar i shquar rus e botëror. Temat të cilat i ka trajtuar ai janë kryesisht ato të cilat lidhen me edukatën dhe arsimin.