Korean Broadcasting System

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Korean Broadcasting System (KBS, koreanisht: 한국방송공사; Han-guk Bangsong Gongsa) është transmetuesi kombëtar i Koresë së Jugut. E themeluar në vitin 1927, është një nga transmetuesit kryesorë të televizionit dhe radios së Koresë së Jugut.

KBS operon shtatë rrjete radio, dhjetë kanale televizive dhe shërbime të shumta ekskluzive për Internet. Stacionet e tij kryesore televizive tokësore KBS1 transmetojnë në kanalin 9, ndërsa kanali KBS1 simotër KBS2, një rrjet i orientuar nga argëtimi, transmeton në kanalin 7. KBS gjithashtu operon shërbimin ndërkombëtar KBS World, i cili ofron shërbime televizive, radioje dhe online në dymbëdhjetë gjuhë të ndryshme.

Rjetët kryesore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kanalet televizive[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • KBS1
 • KBS2
 • KBS UHD
 • KBS NEWS D
 • KBS World (në dispozicion jashtë Koresë së Jugut)

Stacione radio[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • KBS Radio 1 (711 kHz AM/97.3 MHz FM KBS Radio Seoul)
 • KBS Radio 2 (603 kHz AM/106.1 MHz FM KBS Happy FM)
 • KBS Radio 3 (1134 kHz AM/104.9 MHz FM KBS Voice of Love FM)
 • KBS 1FM (93.1 MHz Classic FM)
 • KBS 2FM (89.1 MHz/DMB CH 12B Cool FM)
 • KBS Hanminjok Radio
 • KBS World Radio (në dispozicion jashtë Koresë së Jugut)

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]