Kosova B

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Termocentral në Kosovë. "Kosova B" është në kuadër të KEKut dhe ka dy (II) blloqe me fuqi të barabartë, secili nga 339 MW, me kapacitet instalues fillestar 678 MW. Punimet në ndërtimin e Bllokut B1 filluan në vitin 1977 ndërsa prodhimi i energjisë elektrike nga ky bllok filloi më 10.09.1983. Blloku i dytë u lëshua në prodhim më 14 korrik 1984.

Njësitet e planit Kosova B kanë gjeneratorë me licencë 20 vjeçare, çka d.m.h. se janë se për ta është parashikuar jeta e punës për 20 vjet nën kushte të rregullta. Që të dy njësitet e planit Kosova B kanë nevojë për një ditë diku 15 093 tonelata qymyr, dhe në vitin 2007 si rezerva janë mbajtur diku 90 000 tonelata[1].

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fact Sheet on Energy Issues in Kosovo