Krajet e Rusisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Federata Ruse ndahet në 83 subjekte federale, 9 prej të cilave quhen kraj.

Lista e Krajeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Krais of Russia.png
  1. Alltai
  2. Kamçatka
  3. Habarovski
  4. Krasnodari
  5. Krasnojarski
  6. Permi
  7. Primorski
  8. Stavropoli
  9. Zabajkali
Kraji Flamuri Emblema Sipërfaqja
(km²)
Popullsia
(2010)
Kryeqyteti Ndarja
administrative
Kodi (ОКАТО) Ndarja administrativo-territoriale
(shiko më tej)
01 Alltai Flag of Altai Krai.svg Coat of Arms of Altai Krai.svg 168 000 2 419 400 Barnaul 60 rajone dhe 11 qytete 01 Shiko më tej
02 Zabajkali Flag of Zabaykalsky Krai.svg Coat of arms of Zabaykalsky Krai.svg 431 500 1 106 600 Çita 31 rajone dhe 5 qytete 76 Shiko më tej
03 Kamçatka Flag of Kamchatka Krai.svg Coat of Arms of Kamchatka Krai.svg 464 300 321 800 Petropavllovsk-Kamçatka 11 rajone dhe 2 qytete 30 Shiko më tej
04 Krasnodari Flag of Krasnodar Krai.svg Coat of Arms of Krasnodar Kray.svg 75 500 5 225 800 Krasnodar 38 rajone dhe 15 qytete 03 Shiko më tej
05 Krasnojarski Flag of Krasnoyarsk Krai.svg Coat of arms of Krasnoyarsk Krai.svg 2 366 600 2 828 200 Krasnojarsk 54 rajone dhe 19 qytete 04 Shiko më tej
06 Permi Flag of Perm Krai.svg Coat of Arms of Perm oblast.png 160 200 2 635 800 Perm 33 rajone dhe 14 qytete 57 Shiko më tej
07 Primorski Flag of Primorsky Krai.svg Coat of arms of Primorsky Krai.svg 164 700 1 956 400 Vladivostok 22 rajone dhe 12 qytete 05 Shiko më tej
08 Stavropoli Flag of Stavropol Krai.svg Coat of arms of Stavropol Krai.svg 66 200 2 786 100 Stavropol 26 rajone dhe 10 qytete 07 Shiko më tej
09 Habarovski Flag of Khabarovsk Krai.svg Coat of Arms of Khabarovsky kray (N2).png 787 600 1 344 200 Habarovsk 17 rajone dhe 6 qytete 08 Shiko më tej
 
Gjithë Rusia Flag of Russia.svg Coat of Arms of the Russian Federation.svg 17 098 200 142 905 200 Moska