Jump to content

Kristo Pano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kristo Pano
Emri Kristo
Mbiemri Pano
Lindur më 15 shtator 1943
Vdiq më 25 tetor 2007
Vdiq në Tiranë
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni mjekë

Kristo Pano lindi më 15 shtator të vitit 1943, është mjek shqiptar.

Mbaroi studimet e larta në fakultetin e mjekësisë, ku u specializua në fushën e sëmundjeve infektive, në vitin 1975.

Në shkurt të vitit 1991, Kristo Pano emërohet dekan i Fakultetit të mjekësisë dhe në prill të vitit 1993 do të mbajë postin e Ministrit të Shëndetësisë në qeverinë e Stabilitetit. Në vitin 2002 u zgjodh si dekan i fakultetit ku ishte angazhuar. Që prej 22 vjetësh profesor Pano ka qenë shef i departamentit të sëmundjeve infektive në Qendrën Spitalore Universitare Nënë Tereza.

Ai është autor i shumë teksteve dhe botimeve të tjera në fushën e sëmundjeve virale, duke lënë kështu gjurmë në literaturën mjekësore shqiptare. U nda nga jeta më 25 tetor 2007.