Jump to content

Kriza në Luginën e Preshevës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kriza në Luginën e Preshevës ka filluar që nga viti 2002 dhe deri më sot. Për momentin nuk ka zgjidhje të problemit.

Kriza në Luginën e Preshevës
Data2002 - deri më sot
Vendodhja
Pasoja

Statusi aktiv

• Përleshje të vogla që nga viti 2002

• Shumë sulme në Policinë Serbe dhe Xhandamërinë

• Kriza e Monumentit në 2013

• Incidente të prerjeve të paligjshme të drurëve
Palët pjesëmarrëse

Ish pjestarët e UÇPMB

Armata Kombëtare Shqiptare

Federal Republic of Yugoslavia Jugosllavia (2002-2006)

Serbia (2006-deri tani)

Xhandarmëria
Viktimat dhe humbjet
Disa të vrarë Së paku 6 të vrarë
7 civilë të vrarë