Jump to content

Kronologjia e Re (Fomenko)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Golgota dhe Jeruzalem siç përshkruhet në Ungjilli (Yusa Türbesi dhe Yoros Kalesi)

Kronologjia e Rë - është vepër me pikëpamje e radikale e revizionimit të historisë së planetit të tokës. Kjo vepër është krijesë e bazuar në matematikën e Morozovs-it të Gleb Nosovski dhe Anatoli Fomenko.

Kronologjia e Re në tri pjesë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. Llogaritje matemaikore. Nosovski dhe Fomenko kanë provuara të vërtetojnë me ndihmen e metodave të matematikës statike që të gjenë gjënezen e njerzimit. Këta kanë ardhur në përfundim se gjëneza apo fillimi i historis njerore në planetin e tokës ka filluar në shekulli e X-të p.e.sonë
  2. Shënimi i datës austronomike të lindjes së Jesusir/Isasë. Sipas tyre data e lindjes duhet të korigjohet sepse ata kanë ardhur në përfundim që data e saktë e lindjes është diku rreth dhjetorit të vitit 1152 dhe marsit të 1185-ës.
  3. Rekonstruksion e hipotezes Jezusi dhe perandori bizantin Andronikos Komnenos janë i njëjti personë. Jezusi/Isaja është kthyer nga bregu i quajtur Bjeozë (në rajonin e Stambollit/Konstatinopolit) që tani është një muze i Jushës së shënjtë ()Jezusi krucifix mbi mali Bejkoz (rajon Stambolli), që tashti është tyrbe e Jushasë së shënjtë (turqisht: (Yusa Türbesi).

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. Projekt "Kronologjia e Re" - faqe zyrtare (Rusisht)
  2. Historia: sajesë apo shkencë?