Jump to content

Kryqëzata e Gjashtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mbretëria e Jeruzalemit pas Kryqëzatës së Gjashtë.

Kryqëzata e Gjashtë (1228–1229), e njohur gjithashtu si Kryqëzata e Frederikut II, ishte një ekspeditë ushtarake për të rimarrë Jeruzalemin dhe pjesën tjetër të Tokës së Shenjtë. Filloi shtatë vjet pas dështimit të Kryqëzatës së Pestë dhe përfshinte shumë pak luftime aktuale. Manovrimi diplomatik i Perandorit të Shenjtë Romak dhe Mbretit të Sicilisë, Frederikut II, rezultoi në atë që Mbretëria e Jerusalemit të rifitonte njëfarë kontrolli mbi Jerusalemin për pjesën më të madhe të pesëmbëdhjetë viteve që pasuan, si dhe mbi zona të tjera të Tokës së Shenjtë.[1]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Miller, Duane A. (2017). Sixth Crusade. In: War & Religion, an encyclopedia of faith and conflict. Ed. Jeffrey Shaw and Timothy Demy. ABC-CLIO. ISBN 9781610695176