Jump to content

Kujtim Puto

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kujtim Puto lindi më 21 korrik të vitit 1949Gjirokastër, Shqipëri.

Ka përfunduar Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës në vitin 1971.

  • Në periudhën 1972-1979 ka ushtruar detyrën këshilltarit ligjor e më pas atë të gjyqtarit në Gjykatën e Rrethit Gjirokastër.
  • Në vitet 1979-1981 ka qenë zëvendëskryetar në Gjykatën e Rrethit Durrës.
  • Në vitet 1981-1991 ka ushtruar profesionin e jurisitit në Drejtorinë e Ligjshmërisë së Kuvendit dhe të Presidiumit të Kuvendit Popullor.
  • Ka qenë pedagog i së drejtës kushtetuese në Akdeminë e Rendit Publik dhe në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës.
  • Nga viti 1992-1998 ka ushtruar profesionin e lire të avokatit.
  • Në vitet 1998-2010 ishte anëtar i Gjykatës Kushtetuese.