Kujtim Xhani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kujtim Xhani.jpg

Kujtim Jashar Xhani lindur më 29.08.1955 në Tiranë. Është diplomat në karrierë. Diplomuar në Universitetin Kim Ir Sen në Fakultetin e Gjuhë Letërsisë, Phenian, RPD e Koresë në vitin 1979.

Eksperienca pune:

prill 2011 e në vazhdim: Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Republikën Popullore të Kinës, njëkohësisht Ambasador jo-rezident në Republikën e Koresë, Republikën Socialiste të Vietnamit, Republikën Popullore Demokratike të Koresë, Mongoli dhe Republikën Popullore të Bangladeshit.

2006 – 2011 Shef i Protokollit të Kryeministrit dhe njëkohësisht, nga nëntor 2008, emërohet Ambasador (jo rezident) i Shqipërisë në Republikën e Koresë; Republikën Socialiste të Vietnamit dhe në Republikën Popullore Demokratike të Koresë.

2000 – 2006 Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Republikën Popullore të Kinës, njëkohësisht Ambasador jo-rezident në Japoni; Republikën e Koresë, Australi; Zelandën e Re; Republikën Popullore Demokratike të Koresë, Mongoli; Singapor.

tetor ’98-Mars ’00 Drejtor i Drejtorisë Afro-Azisë në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

nëntor ’97-shtator’98 I Ngarkuar me punë në Ambasadën Shqiptare në Malajzi.

shtator ’96-Dhjeotr ’96 I Ngarkuar me punë në Ambasadën Shqiptare në Kroaci.

prill ’95-gusht ’96 Sekretar i Parë në Ambasadën Shqiptare në Malajzi.

1992 I Ngarkuar me Detyrën e Drejtorit të Protokollit në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

1989 Zv.Drejtor i Drejtorisë së Protokollit në Ministrinë e Punëve të Jashtme.

gusht ’83- 1989 Emërohet Atashe, në Ambasadën Shqiptare në Phenian të RPD të Koresë dhe më pas promovohet në Sekretar i Trete e Sekretar i Dytë, njëkohësisht i ngarkuar për marrëdhëniet ekonomiko-tregtare.

maj 1983 Emërohet në Ministrinë e Punëve të Jashtme

1980-1982 Fillon punën si doganier në Doganën e Qytetit Shkodër

Gjuhët e huaja: Anglisht, Koreane