Kungimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kungimi i parë i një vajze (Indi)

Kungimi (greq. kinonia; lat. communio - bashkësi) në Kishën katolike romake, Kishën Luteriane dhe kishën anglikane si edhe në Kishat e lindjes ka dy kuptime që rrjedhin nga eukaristia (falënderja):

1. bashkimi i të krishterit të pagëzuar me Perëndinë nëpërmjet marrjes së bukës dhe verës që mishërojnë "trupin" dhe "gjakun" e Krishtitsakramentin e shenjtë.

2. bashkimi me kishën në një besim të përbashkët që një njeri, grup apo kishë tjetër kremtojnë eukaristinë mes tyre.


Kuptimi katolik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kuptimi evangjelik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kuptimi anglikan[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kuptimi luterian[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]