Kurra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kurra' (arab. قَارِئ, qāriʾ, shumës قُرَّأ, qurrā; shq. "këndues, lexues") është personi i cili këndon Kur'anin sipas rregullave të texhvidit. Nuk është e detyrueshme për lexuesin që ta mbaj mend përmendsh Kuranin, por ai duhet ta lexojë sipas rregullave dhe me zë të ëmbël.

Lexues të njohur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bangladesh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Delwar Hossain Sayeedi
 • Kamal Uddin

Bosnja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Senad Podojak

Egjipt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Mohamed Salamah
 • Mohamed Rifat
 • Kamil Yusuf Al-Bahtimi
 • Mahmoud Khalil Al-Hussary
 • Mustafa Ismail
 • Abdul Basit 'Abd us-Samad
 • Mohamed Siddiq El-Minshawi

India[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Zakaria Badat

Indonezia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Maria Ulfah
 • Muammar Z.A.

Iran[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Hamed Shakernejad
 • Amin Pouya

Kuvajt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Mishary Rashid Al-Afasy

Pakistan[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Shakir Qasmi
 • Waheed Zafar Qasmi
 • Muhammad Farooq

Arabia Saudite[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Ahmad bin Ali Al-Ajmi
 • Saad Al-Ghamidi
 • Abu Abd al-Rahman Ibn Aqil al-Zahiri
 • Saud Al-Shuraim
 • Abdul Rahman Al-Sudais
 • Ali Jabir