Jump to content

Kurt Waldheim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kurt Waldheim

Kurt Waldheim lindi në Sankt Andrä-Wördern21 shtator 1918 , vdiq në Vjenë më 14 qershor 2007, ishte diplomat dhe politikan austriak.

Në Vjenë kreu Akademinë konsullore diplomatike Ka qenë doktor i shkencave juridike .Ka qenë anëtar i delegacionit austriak në bisedimet ndërkombëtare në Paris, Londër dhe Moskë.

Mandej ka qenë deputet në parlamentin austriak, e pastaj ambasador i Austrisë në Kanada. Ministër i Punëve të Jashtme të Austrisë nga viti 1968-72.

Ka qenë sekretari i katërt i OKB-së nga viti 1972-81. dhe kryetari i gjashtë i Austrisë nga viti 1986-92. Gjatë fushatës për kryetar të Austrisë , në opinion doli informacioni nga e kaluara e tij ushtarake. Waldheim gjat Luftës së Dytë Botërore ka enë oficer në fronte të ndryshme.

Waldheim ka marrë pjesë në luftërat e Kozarës gjatë verës së viti 1942.

Vdiq në Vjenë 14 qershor të vitit 2007.