Kuvendi i studimeve ilire

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kuvendi i studimeve ilire Gjinia: Histori. Shtëpia botuese: Akademia e Shkencave, Instituti i Historisë. Viti i botimit 1974. Faqet e librit 364.

Ky botim përfaqëson një sërë referatesh shkencore rreth çështjes ilire të mbajtur në Tiranë nga data 15 – 20 shtator 1972. Në këtë vepër gjenden studime nga akademikë vendas dhe të huaj si: E. Çabej, S. Anomali, A. Kelmendi, H. Spahiu, R. A. Crossland, V. Georgiev, C. De Simone, G. Bonfante, V. Meksi, B. Beci etj.