Kyriaki

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kyriaki apo Qirjaqi (Greqisht: Κυριάκι) është një katund malor e një komunitet i komunës së Livadeia, në Qarku e Boeotia në Greqinë qendrore. Në 2011, kur Kyriaki ishte një komunë e pavarur, populata ishte 2.298 rezidentë në gjithë komunën dhe 2.185 rezidentë brenda katundit. Populli i Kyriaki është në pjesën më të madhe Arvanitë, duke pasë ruajtur e duke folur akoma arbërishten, apo në greqisht "arvanitika", një formë të toskërishtes, njëri nga dy dialektet kryesor të gjuhës shqipe.