Lavabo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lavabo nga latinishtja me kuptimin do të lajë [1] përshkrim i larjes së duarve të priftit në meshë si dhe ena e nevojshme për larje.

Në gjuhen shqipe Lavaboja, ena mbi të cilën bëhet larja e duarve apo enëve të kuzhinës.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Sipas : Der Grosse Brock Haus, 13, fq.34 ISBN 3-7653-0353-4. Nga arbëreshët lava bőna - bëra larje