Leo Hendrik Baekeland

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Leo Hendrik Baekeland lindi më 14 nëntor 1863 në Gent, ShBA vdiq më 23 shkurt 1944 në Beacon, New York. Ishte kimist dhe zbulues amerikano-belg. Baekeland gjatë viteve 1905–1907 përpunoi-zbuloi kauçukun Bakelite.