Letrat e Ciceros

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Letrat e Ciceros
Epistolae

Janë një përmbledhje letrash të autorit të antikës Cicero. Këto letra përmbajnë të dhëna të ndryshme për perandorinë romake si dhe tregojnë marrëdhëniet shoqërore nga shoqëritë në të cilat kishte jetuar autori.

Ndër letrat më interesante janë

  • As Familjares (Njerëzve të familjes) - ku tregon arsyet përse ai kishte ardhur aty në qytetin me popullsi të madhe të jetoi.
  • Ad Atticum (Atikut): 1/5-6 dhe 16 ; 3/7 ; 4/8 ; 14/14, 17, 19, 20 ; 15/2, 14, 15 ; 16/1.
  • Ad Quintum
  • Ad Brutum

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]