Jump to content

Li Changchun

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Li Çangçun

Li Çangçun (kinezçe: 李长春), politikan kinez anëtar i Komitetit të Përhershëm të Byrosë Politike të KQ të PK të Kinës, lindi në shkurt të vitit 1944 në Dalian të provincës Liaoning; u pranua në PK të Kinës në shtator të vitit 1965 dhe filloi punën në shtator të vitit 1966 pasi u diplomua në degën e inxhinierisë elektro-mekanike të Universitetit Industrial të Harbinit; ka fituar titullin "Inxhinier".

Jetëshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1985-1986 Zv/sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Liaoning dhe sekretar i Komitetit të PK të Kinës për qytetin Shenyang;

1986-1987 Zv/sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Liaoning dhe i ngarkuar me punën e kryetarit të provincës Liaoning;

1987-1990 Zv/sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Liaoning dhe kryetar i provincës Liaoning;

1990-1991 Zv/sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Henan dhe i ngarkuar me punën e kryetarit të provincës Henan;

1991-1992 Zv/sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Henan dhe kryetar i provincës Henan;

1992-1993 Sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Henan;

1993-1997 Sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Henan dhe kryetar i Komitetit të Përhershëm të Asamblesë Popullore të provincës Henan;

1997-1998 Anëtar i Byrosë Politike të KQ të PK të Kinës, sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Henan dhe kryetar i Komitetit të Përhershëm të Asamblesë Popullore të provincës Henan;

1998-2002 Anëtar i Byrosë Politike të KQ të PK të Kinës dhe sekretar i Komitetit të PK të Kinës për provincën Guangdong;

2002-2012 Anëtar i Komitetit të Përhershëm të Byrosë Politike të Komitetit Qendror dhe Drejtor i Komitetit Qendror për Ndërtimin e Qytetërimit Shpirtëror

Doli në pension në vitin 2012

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]